Mensen vragen ook / Vraag en antwoord

Renovlies behang

Wat is renovlies behang

Renovlies behang is glasvezelbehang waarbij de structuur van het behang niet zichtbaar is. Ideaal dus voor een gladde en strakke afwerking van uw nieuwbouw. Wij werken standard met Ekotex Excellent 9100  190 g/m² is een voorgeschilderd glasweefsel behang. Het glasweefsel is door zijn uitstekende balans tussen soepel en stijfheid eenvoudig en perfect te verwerken met een behanglijm machine. Dat zorgt voor een gladder en strakker eindresultaat. Extreem slijt- en schrobvast, bijzonder scheuroverbruggend en uiterst sterk en stabiel. Bij uitstek geschikt voor de toepassing op intensief belaste binnenwanden in nieuwbouw woning, zorg, onderwijs, horeca, kantoren, hotels etc. Zowel in de nieuwbouw als bij renovatie en onderhoud.

  • Ekotex Excellent 9100 190 g/m²
  • Beste kwaliteit, voorgeschilderd glasweefsel
  • Voorkomt zetscheuren bij nieuwbouwhuizen.
  • Bevat alleen minerale en biobased grondstoffen
  • Breed toepasbaar
  • Voldoet aan BREEAM / WELL / LEED

 

Glad resultaat niet van stucwerk te onderscheiden een strakke uitstraling.

Uw bouwbedrijf levert uw woning behang klaar op.

De meeste nieuwbouw woningen worden met behangklare wanden opgeleverd. In de praktijk zien we echter veel verschil in oplevering van deze behangklare muren. Het advies is ook schuurt eerst de wanden op voor het verwijderen van  spack, cement of stuc resten.

Ook zien we dat de buitenhoeken in een nieuwebouw niet strak zijn afgewerkt, ruw, onregelmatig, scherp of rond, wij adviseren dan ook dit af te werken met een hoeknaald voor een strakke afwerking.

Lees meer »

Spackspuitwerk | Spackspuiten

Wat is spackspuitwerk?

Spackspuitwerk / Spackspuiten wordt met hoge druk gespoten en is een veel toegepaste decoratieve wand- en plafondafwerking. Wij werken met Brander Crystal en standaard witte spuitpleister.

Brander Crystal

Brander Crystal is een multifunctionele spuitpleister van superieure kwaliteit. De pleister is uitermate geschikt voor het repareren, egaliseren en afwerken van wanden en plafonds. Ook onder kritische omstandigheden. Het product is kant-en-klaar en daardoor direct toe te passen op de meest voorkomende gladde minerale ondergronden.

Duurzaam

Brander Crystal is DUBOkeur gecertificeerd. Daarmee behoort dit product officieel tot de meest milieuvriendelijke producten binnen de pleistertoepassingen in de bouw.

Werkwijze Spackspuitwerk

Alles dat niet gespoten wordt, zoals plinten, kozijnen, deuren, schakelmateriaal, wandcontactdozen en radiatoren  plakken wij zeer nauwkeurig af.

Het spuitwerk wordt altijd in twee lagen aangebracht.

Meslaag: Bij de eerste laag wordt uw muur en plafond egaal en glad gemaakt, kleine gaatjes worden hierdoor weggewerkt.

Afkorrellaag: De tweede laag bestaat uit het afkorrelen, dit bepaalt de eindstructuur en is ook in elke kleur die u wenst verkrijgbaar.’

En ruimen wij alles op en verwijderen het afplakmateriaal

Beschadigingen in de plafond of muur of de structuur is niet meer mooi.

Ja er kan  over bestaand spackspuitwerk een nieuwe spacklaag aangebracht worden.

Spackspuitwerk herstellen na beschadigingen.

Ja kan bijgespoten worden, Hou hier wel rekening mee dat je dit blijf zien door strijklicht. Ons advies spuit de oppervlakte opnieuw.

Kan er een spacklaag op sterk vervuilde ondergronden door Nicotine, behang lijmresten, waterschaden, roet- en rook  enz.

Ja eerst de oppervlakte goed schoonmaken, en dan een laag Brava Isotex de blokkade tegen doorslaggevoelige vervuiling

Spackspuitwerk droogt geel op.

Gele vlekken in het spackspuitwerk komt door vervuilde ondergronden,  of dat het te lang nat is geweest, slechte ventilatie tijdens het drogen.

 

Lees meer »